Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι στερώντας από τον οργανισμό του ποσοστό από τις θερμίδες που απαιτεί ημερησίως, το σώμα του θα κάψει περιττό λίπος. Δυστυχώς το σώμα μας δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Το σώμα μας προτιμά να καταναλώνει άλλες πηγές ενέργειας και όχι λίπος. Το σίγουρο είναι ότι με μία τέτοια τακτική θα έχουμε απώλεια μυϊκής μάζας με αποτέλεσμα να μειωθεί το βάρος μας, πράγμα που δίνει λανθασμένη εντύπωση στον άνθρωπο ότι έχουμε κάψει λίπος. Σύντομα όμως το σώμα μας θα προσαρμοστεί στις λιγότερες θερμίδες και θα επιβραδυνθεί ο μεταβολισμός μας και τα, υποτιθέμενα, καλά αποτελέσματα θα σταματήσουν. Όταν δε, σταματήσουμε να στερούμαστε τις θερμίδες και αρχίσουμε να καταναλώνουμε τις θερμίδες που ζητάει ο οργανισμός μας ημερησίως, τότε θα βάλουμε και πάλι τα κιλά που χάσαμε (ίσως και περισσότερα) και μάλιστα όχι σε μυϊκή μάζα αλλά σε λίπος και το σώμα μας θα είναι σε χειρότερη κατάσταση από την αρχική.
Η λύση είναι να καταναλώνουμε όσες θερμίδες απαιτεί ο οργανισμός μας ημερησίως, βελτιώνοντας την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε.
Εάν βέβαια μπούμε και στη διαδικασία να γυμνάσουμε το σώμα μας και να επιταχύνουμε τον μεταβολισμό μας, σε συνδυασμό με αύξηση της μυϊκής μας μάζας, τότε τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο θετικά και μακροχρόνια.
#

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *